kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

Dietetyczne menu na Wielkanoc
2015/3/27 19:40:00

Jajka faszerowane pieczarkami z pieprzem cayenne

fot. Jajka faszerowane pieczarkami z pieprzem cayenneSKŁADNIKI:
• jaja na twardo, 4 szt.
• pieczarki, 2 średnie
• świeży szczypiorek, 2 łyżeczki
• sałata zielona, 4 liście
• jogurt naturalny, 4 łyżki
• pieprz cayenne, 1 g
• natka pietruszki
• rzeżucha

WYKONANIE:
Ugotowane jaja na twardo kroimy na połówki, następnie wydrążamy żółtka, które umieszczamy
w miseczce. Do żółtek dodajemy starte na wiórki pieczarki, ugotowane wcześniej na parze. Po rozmieszaniu dodajemy 2 łyżki posiekanego szczypiorku oraz 4 łyżki jogurtu naturalnego. Doprawiamy pieprzem cayenne. Wszystko mieszamy, uzyskując jednolitą masę i uzupełniamy puste połówki białek. Wykładamy na liście sałaty i ozdabiamy natką pietruszki oraz rzeżuchą.

Strony: [1] [2] [3] [4] [5] [6] następna »

()


 
 

WyslijPowiadom znajomego DrukujWersja do druku LinkDodaj link Kanal RSSKanal RSS

Zainteresował Cię ten artykuł? Przeczytaj podobne. Kliknij i wybierz temat: cholesterol, dieta, jaja, wielkanoc, śniadanie, święconka


 


 


 

Babà jest pochodną ciasta rosnącego na naturalnych drożdżach, typowego dla polskiej tradycji ludowej. Uważa się że odmiana ta została wprowadzona na życzenie Gerolamo Baby, osiemnastowiecznego króla Neapolu, który był wielkim wielbicielem słodkości. »