kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

Kawitacja - innowacja w walce o smukłą sylwetkę
2011/7/2 1:00:00

Kawitacja to innowacyjne połączenie w jednym zabiegu ultradźwięków oraz vacuum. Połączenie dwóch zabiegów - ultradźwięków oraz vacuum, usuwa skuteczniej tkankę tłuszczową. Dodatkowo zabieg oddziałuje na skórę. Vacuum, czyli endodermomasaż podciśnieniem ułatwi przepływ krwi oraz tlenu w tkance skórnej i podskórnej. Taki drenaż wpływa na proces oczyszczania się tkanki z odpadów przemiany materii, poprawiając kondycję oraz wygląd skóry objętej zabiegiem.

Kawitacja - co to jest?

Kawitacja to efekt mechaniczny generowany przez ultradźwięki, który polega na uszkadzaniu błon komórek tłuszczowych.

- Efektem zabiegu jest redukcja tkanki tłuszczowej na skutek uszkadzania błon komórek tłuszczowych. Dawka energii dostarczana jest do ściśle określonej przestrzeni w podskórnej warstwie tłuszczu. Fale ultradźwiękowe w ściśle określonym miejscu, generują efekt mechaniczny, który powszechnie określamy kawitacją. Proces ten doprowadza do rozpadu komórek tłuszczowych. Trójglicerydy z tych komórek uwalniane są do przestrzeni międzykomórkowych. Następnie układem limfatycznym są transportowane do wątroby. W wątrobie kwasy tłuszczowe pochodzące z zabiegu są poddane takim samym procesom metabolicznym jak te dostarczone z posiłkiem. W związku z tym, wolne kwasy tłuszczowe uwolnione w trakcie zabiegu, są przetwarzane z wykorzystaniem naturalnych procesów fizjologicznych, które są całkowicie bezpieczne dla zdrowia pacjenta. Działanie fal ultradźwiękowych nie narusza narządów, naczyń krwionośnych ani nerwów - mówi fizyk medyczny Piotr Nowak z Centrum Medycyny Estetycznej Scanmed Multimedis w Krakowie.

Vacuum - endodermomasaż

Masaż w podciśnieniu, czyli vacuum pozwala na przyśpieszenie odprowadzenie produktów rozbicia komórek. Oddziaływanie na tkankę skórną i podskórną podciśnieniem poprawia także krążenie krwi i limfy. Jest to unikalne rozwiązanie zastosowane tylko w zabiegu VaCavite. Endodermomasaż to drenaż tkanki, który doskonale wpływa na skórę, ponieważ ułatwia i przyspiesza usuwanie odpadów przemiany materii. W tym zakresie zabieg VaCavite nie tylko modeluje sylwetkę, ale i redukuje cellulit, który powstaje w efekcie zalegania odpadów przemiany materii. Efekty ostateczne są porównywalne lub nawet lepsze od liposukcji, czyli zabiegu chirurgicznego - opowiada Piotr Nowak.

Zabieg kontra kłopotliwe lokalizacje tkanki tłuszczowej

VaCavite to zabieg, którego efektem jest zmniejszenie obwodów wybranych partii ciała - brzucha, pośladków, ud i bioder. Doskonale nadaje się także do niwelowania tzw. „boczków", które są niezwykle kłopotliwe w usuwaniu tradycyjnymi metodami - dietą oraz ćwiczeniami. Efekty są widoczne bezpośrednio po zabiegu i poprawiają się po serii zabiegów najczęściej po 4-5 tygodniach. Obwody ciała w miejscu poddanym zabiegowi ulegają redukcji, a waga spada. Zmiany pojawiają się stopniowo i motywują do podtrzymywania diety. Zabiegi są też dobrą okazją do zmian nawyków żywieniowych. Zabiegi redukują cellulit, zwłaszcza w bardziej zaawansowanych stadiach, które są oporne na inne formy zwalczania pomarańczowej skórki - tłumaczy Piotr Nowak.

Zabieg VaCavite jest bezbolesny i nie trwa długo - w zależności od partii ciała od 20 do 40 minut. Zabieg można powtórzyć po około dwóch tygodniach. Zaleca się w okresie dwóch tygodni po zabiegu odciążyć wątrobę - spożywać lekkie posiłki i pić minimum 2 litry wody dziennie. Woda wspomaga także proces oczyszczania się organizmu.


()


 
 

WyslijPowiadom znajomego DrukujWersja do druku LinkDodaj link Kanal RSSKanal RSS

Zainteresował Cię ten artykuł? Przeczytaj podobne. Kliknij i wybierz temat: Kawitacja, odchudzanie, sylwetka


 


 


 

Babà jest pochodną ciasta rosnącego na naturalnych drożdżach, typowego dla polskiej tradycji ludowej. Uważa się że odmiana ta została wprowadzona na życzenie Gerolamo Baby, osiemnastowiecznego króla Neapolu, który był wielkim wielbicielem słodkości. »